Najaarsshow LSOHV

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 18:00

Omdat Bobs vanwege corona dispensatie voor haar show keurrapport had gekregen, besloten we mee te doen aan de eerstvolgende show die weer gehouden zou kunnen worden. In de hoop thuis te komen met minimaal een rode ('zeer goed') rozet...

Al vroeg vertrokken we van huis om op tijd bij de show aan te komen. Onwennig sloten we aan bij de ringtraining. Het is onze eerste show, dus laten we ons graag uitleggen dat de hond links van je hoort, je grote passen moet nemen zodat ze tred van de hond mooier uitkomt en daarbij hoort de riem kort gehouden te worden. Een omgeving met veel indrukken, maar onze Bobs bleef er gelukkig erg relaxt onder.

En dan komt het moment dat we ons mogen melden in ring 2. We stappen erin en volgen de aanwijzingen op, lopen onze rondjes en nog een paar keer heen en weer.  Tot onze blijdschap wordt ze 1e in de open klasse teven. Of zoals de keurmeester zei 'een 10 met de griffel, uitmuntend'.  Toen was het wachten op de volgende ronde. En ook daar werd ze 1e, beste teef. Wauw! En daarna werd ze in de volgende ronde ook nog verkozen tot Best in Show! Hoppa!

Wat een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. We wisten al dat Bobs een hele mooie en vooral een sociale en relaxte hond is, maar dit overtreft zelfs onze verwachtingen!

Erg fijn ook om diverse dekreuen te kunnen zien. De komende tijd besteden we aan het zoeken naar een juiste partner voor onze Bobs en hopen we op een gezond nestje. Maar mocht de natuur het haar niet gunnen, dan hebben we altijd nog onze mooie lieve Bobs! 


«   »