Geen pupjes voor Bobs

Vanmiddag heeft Bobs een echo gehad. Daaruit bleek dat ze helaas geen pupjes verwacht. Zoals we voor onszelf al besloten hadden, was dit de 2e en tevens laatste poging. We hebben een intens leuke, lieve en ook trouwe hond met eigen fratsen en dat is ons meer waard dan een nestje.

Lees meer »

Love is in the air

Het progesteron gehalte van Bobs was hoog genoeg voor een dekking dus zijn we vanmorgen vanuit België en Noord-Brabant naar de dekmeester gereden. Daar is het tot een rustige dekking gekomen die later op de middag bij thuiskomst spontaan en zelfs nog mooier overgedaan werd door Bobs en Jigar. Wat was het leuk om beide honden door de tuin te zien rennen en elkaar te zien uitdagen. Een duidelijke klik en voor het begin van storm Dudley hebben ze helemaal geen aandacht. Mooi stel die twee, morgen hebben ze nog een playdate!

Lees meer »

Embark

Vandaag hebben we bij Bobs een swab laten afnemen voor de Embark test. Ze wordt getest op gezondheid, ras en genetische afkomst en fysieke kenmerken. Voor meer info zie LSOHV. We zijn benieuwd naar de uitslagen!

Lees meer »

Bobs is loops

We zaten er al op te wachten. Eerst was Bobs enorm in de rui en nu zit ze net weer mooi in haar vacht. De afgelopen dagen was ze zich weer aanmerkelijk meer aan het likken dan voorheen dus het kwam niet als een verrassing toen er vanmiddag ineens een paar rode druppeltjes op de tegelvloer lagen.

Lees meer »

Najaarsshow LSOHV

Omdat Bobs vanwege corona dispensatie voor haar show keurrapport had gekregen, besloten we mee te doen aan de eerstvolgende show die weer gehouden zou kunnen worden. In de hoop thuis te komen met minimaal een rode ('zeer goed') rozet...

Lees meer »

Loops

Bobs is weer loops en dat is ze ook letterlijk. Ze is aan de wandel. Overdag moet de stok begraven worden en tijdens de zoektocht naar een geschikt plekje is ze een hond met een missie... Parmantig stappend, kop omhoog, grote stok in haar bek, staart gekruld. 

Lees meer »

Praktijkspeuren

Een geslaagde proefles praktijkspeuren door Pascale in de Belgische natuur bij Halen. Leuk om te zien hoe Bobs haar neus achterna ging. Beetje nerveus van alle nieuwe geurtjes en indrukken, het was stil in achterbak op weg naar huis ;-)  We gaan er zeker mee door!

Lees meer »

Time-out

Na de dekking en het uitblijven van een dracht, hebben we even niets meer in die richting gedaan met Bobs. Rust in de tent, genieten in en om huis en af en toe een lang weekend op stap met Bobs en Tibbe, of alleen met Bobs, zoals samen zwemmen in de Vecht bij Ommen.

Lees meer »

Helaas...

Op de echo van gisteravond waren helaas geen vruchtjes te zien. Voor de zekerheid laten we komende week nog een echo maken, maar we moeten ervan uitgaan dat er dit voorjaar geen pupjes van Bobs komen. 

Lees meer »

Bobs is 3!

Vandaag is Bobs jarig, ze is nu 3 jaar, op deze 2e Paasdag en dag 13 gerekend vanaf de 1e dekkingsdag. Ze is aanhankelijker en vraagt meer aandacht. Ook had ze afgelopen week een dag waarop ze veel gras at. Is ze anders dan anders of willen we dit andere gedrag gewoon graag zien in de hoop dat ze drachtig is?

Lees meer »

Geslaagde dekking

Zowel gisteren als vandaag heeft er een geslaagde dekking plaatsgevonden tussen Dio en Bobs. En nu is het afwachten...

Lees meer »

Blog